Nyheter og aktuelt

Nyheter og aktuelle saker

Ishavskysten friluftsråd med ny skiltbestilling (15.06.2019)

Det er nå bestemt at en utvidet skiltbestilling blir gjort allerede nå på forsommeren. Alle toppskiltene skal nemlig på plass i år, samt en utvidet skilting langs postene Bajadus, Langdalsfossen, Rypdalsbrua og Langdalsporten. Noe av årsaken til dette er at det planlegges bru over elva ved Bajadus, og at rutealternativene blir langt flere pga. dette. Brua planlegges ferdig allerede i år. Så håper vi også at Rypdalsbrua som i vinter ble tatt, snart kommer på plass.

Post nr. 1 Blåisen er nesten ferdigmerket (15.06.2019)

I forbindelse med merketuren opp til Blåisen, ble det merket og ryddet skog slik at turfolket lettere skal finne fram. Starten er ved skogsveien like før Terje Johnsen og herfra er det bare å følge de røde merkepinnene. Det mangler noe merking over den første høyden etter at man tar av mot venstre. Det skal likevel være greit å finne fram hvis dere følger høyden, og tar av mot høyre etter at høyden er passert. Den siste merkinga blir ordnet de nærmeste dagene.

Vellykket åpning av turløypene (11.06.2019)

Det ble både folksomt og god stemning da ordfører Kristin Røymo og leder av Ishavskysten friluftsråd var med å åpne turløypene. Åpninga fant sted på posten "Jungelstedet" der vi serverte pølser, kaffe mm.

Turkartene kommer i postkassene torsdag 6. juni (06.06.2019)

Etter planen blir de nye turkartene kjørt ut til alle husstandene i Laksvatn-Lakselvdalen-Lakselvbukt-Jøvik

Norgeskartapp og telltur (03.06.2019)

1: Gå inn på:  https://www.telltur.no/brukerregistrering og lage dere en bruker. Viktig at dere her velger tilhørende friluftsråd som er Ishavskysten. Det er lurt å la både din bruker på telltur og norgeskart stå pålogget fast. 

2. last ned appen Norgeskart friluftsliv (må være premiumversjon som har et årlig abb. på kr 59,-).

3. Logg inn på norgeskartappen med brukeren du registrerte i telltur

4. Gå inn på norgeskart, under menyvalget Telltur får du beskjed om å laste ned lokal kart. Gjør dette.

5. Meld deg på Lakselvbukt turkartkonkurranse fra denne siden: 

https://www.telltur.no/friluftsrad/ishavskysten

6. Når du er i nærheten av en post og åpner norgeskartappen vil du nå få mulighet å sjekke inn, altså registrere turmålet. Dette kan også gjøres manuelt med koden du finner i postkassen.

Åpning av turløya (01.06.2019)

Tirsdag 11. juni 2019 har vi offisiell åpning av den nye turløypa. Ordfører og leder av Ishavskysten friluftsråd vil være tilstede. Møt opp ved Coop-marked kl 1800.